user_mobilelogo

header dronemenu knop terug

1. Eerste keer vliegen.

Wanneer je een onervaren drone-piloot bent, zorg er dan voor dat je eerst flink wat vlieguren maakt op een weiland of andere afgelegen plek. Vlieg pas in de buurt van bebouwing en mensen als je volledige controle hebt over de drone. Dit is mag mogelijk nadat je heel veel hebt geoefend!

2. Check altijd de regels voor je gaat vliegen.

Zorg ervoor dat op welke plek je ook bent, je voor het vliegen met een drone eerst de plaatselijke regelgeving omtrent UAV's checkt. In Solberg's woonplaats London is het bijvoorbeeld niet toegestaan om met een drone te vliegen zonder vergunning, maar in Budapest mag je over overheidsgebouwen vliegen zonder dat iemand naar je omkijkt. Zeker omdat de wetgeving tegenwoordig continue wordt aangepast moet je ervoor zorgen dat je goed op de hoogte bent van alle geldige regels. Daarnaast is het gebruiken van je gezond verstand onmisbaar bij het besturen van een drone!

dronepiloot

3. Langzaam manouvreren.

De mooiste drone opnames maak je wanneer je langzaam vliegt en langzame, vloeiende bewegingen maakt. Begin dichtbij het object dat je wil filmen en vlieg vervolgens rustig omhoog om ook de omgeving goed uit te lichten en prachtige overzichtsbeelden te schieten.

4. Niet boven mensenmassa's.

Vlieg nooit boven mensenmassa's, het is illegaal en gevaarlijk.

5. Niet in de buurt van vliegvelden

Zorg ervoor dat je naast de maximaal toegestane hoogte op de locatie waar je je drone in de lucht wilt laten, nooit in de buurt van een vliegveld vliegt. Het laatste wat je wil doen is tegen een vliegtuig crashen!

01 PH 48 VvE 7 5 2020

6. Maak shots die niet mogelijk zijn met een helikopter.

Je laat de mogelijkheden van een drone pas echt goed zien wanneer je beelden maakt die met een helikopter niet mogelijk zijn. Een voorbeeld is waarbij je door het raam van een kasteel vliegt. Zie voorbeeld foto. Wees creatief en probeer shots te maken die nog nooit eerder gezien zijn!

7. Experimenteer met de instellingen van je camera.

Hoe meer je experimenteert met je camera, hoe meer invloed je kan uitoefenen op het uiteindelijke resultaat. Wees niet bang om je instellingen af en toe te wijzigen om zo andere manieren van filmen te ontdekken. Zo kan bijvoorbeeld het vertragen van je frames-per-second voor een droomachtige sfeer in je dronevideo zorgen.

8. Plan elk shot voor je daadwerkelijk gaat filmen.

De batterijduur van een drone is beperkt. Ga daarom niet zomaar vliegen, maar denk eerst na over wat voor shot of opnames je wil maken. Je bespaart hier niet alleen batterijen mee, maar je resultaten worden er waarschijnlijk ook beter van!

drone tip

9. Check de weersomstandigheden.

Deze tip is misschien wat voordehandliggend, maar check voor de zekerheid altijd even de weersomstandigheden voor je gaan vliegen met een drone. Je wil niet voor vervelende verrassingen staan terwijl je drone net in de lucht hangt. Ook kan o.a. harde wind een negatieve invloed hebben op je drone opnames.

10. Indrukwekkende video's beginnen met een goed idee.

Probeer je te focussen op de shots en het verhaal wat je met je video wilt vertellen. Mensen willen zich kunnen verplaatsen in de beelden die je maakt. Als filmmaker probeert content te creeëren die mensen entertaint, beweegt of inspireert. Drone technologie kan hier aan bijdragen, maar maakt je niet direct een goede filmmaker. Probeer een verhaal in je video te verwerken en laat de beelden voor zichzelf spreken!

Bron: Drones.nl

Image Alt

uw-advertentie

Hier kan uw bedrijfsnaam staan.

View more
Image Alt

uw-advertentie

Hier kan uw bedrijfsnaam staan.

View more
Image Alt

uw-advertentie

Hier kan uw bedrijfsnaam staan.

View more